fbpx
  • Tuinontwerp

We hebben een nieuwe naam!

Maak kennis met : Sparq Tuinen

We hebben een nieuwe naam!

Vanaf 1 augustus gaan we een sprankelende toekomst tegemoet als Sparq Tuinen. Samen met de vernieuwde uitstraling zal de nieuwe naam gaan zorgen voor een nog grotere naamsbekendheid en een duidelijke positionering van het bedrijf. Sparq is een combinatie van tuinarchitectuur en ontwerprealisaties: een begrip van schitterende tuinen.

SPARQ TUINEN

Het was voor ons een logische stap om voor een nieuwe naam te kiezen voor ons bedrijf. Onze filosofie komt niet voort uit één persoon, maar het DNA zit in iedere werknemer. De naam ‘Sparq’ is een knipoog naar het eureka-moment; hét geniale idee voor een tuin dat als een komeet te binnen schiet.

Met een Sparq Tuin weet je wat je krijgt. Strak vormgeven, weelderig invullen – zo ziet Sparq Tuinen de kern van zijn filosofie. De stijl? Sparq Tuinen zijn spraakmakend, speels chic en worden gekenmerkt door divers materiaalgebruik. Design en kwaliteit hoog in het vaandel. Strakke borders afgewisseld met weelderig groen. Sparq gaat niet voor eenvoudig. Of saai. Sparq verrast!

“Iedere tuin heeft iets bijzonders nodig, een fonkeling, een ‘sparq’!“

Moderne tuin met zwembad

Duurzaamheid in de moderne tuin

Duurzaamheid in de moderne tuin

Door: Gert-Jan Schouwenaar, tuin- en landschapsarchitect

Duurzaamheid is een thema dat de laatste jaren steeds belangrijker wordt. En die duurzaamheid is ook een factor van belang geworden bij de inrichting van tuinen. Zo is er bijvoorbeeld de stichting Steenbreek, die zich inzet om de leefomgeving te vergroenen. 

De Nederlandse voortuin: het stiefkindje

De Nederlandse voortuin: het stiefkindje

Een wandeling door een gemiddelde Nederlandse woonwijk maakt vaak moedeloos. Een mooie voortuin is er vrijwel niet te vinden. Enorme hoeveelheden verharding ten behoeve van de heilige koe die de auto nog steeds is, worden afgewisseld met troosteloze groepjes beplanting die vaak slecht worden onderhouden.

Maar dat kan natuurlijk ook anders...