Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Stijlvolle tuin met zwembad

Met de wens om een zwembad in te passen moest deze achtertuin in Berkel-Enschot volledig op zijn kop.

Ruimte maken

In de uitgangssituatie was er een verouderde tuin met een wirwar aan plantvakjes en nauwelijks plaats om te zitten. Kinderen en kleinkinderen komen graag langs, dus tijd om ruimte te maken! En met resultaat, want op het moment van fotograferen is deze tuin net geen jaar oud.

Diverse stijlvolle zitplaatsen

In de nieuwe setting zijn meerdere fijne plekken waar je lekker kunt tafelen, eindeloos kunt borrelen of na het zwemmen heerlijk kunt luieren in een lui ligbed. Om een fraaie balans te creëren zijn diverse element van hout toegevoegd. Dit warm ogende materiaal combineert goed met de luxe uitstraling van de keramische tegels. De randen van het zwembad zijn in dezelfde steensoort uitgevoerd om een zo rustig mogelijk beeld te krijgen. In de video hieronder lopen we met je door deze tuin.

Eén met de omgeving

Door de erfgrenzen in groen uit te voeren loopt deze tuin naadloos over in het groen van de omgeving. Hierdoor lijkt deze tuin veel groter dan hij in werkelijkheid is. Diepte wordt ook gemaakt door meerstammige Catalpa’s met licht blad toe te passen tegen de donkerbladige achtergrond van de eiken. Losse plantgroepen verzachten de strakke opzet van het tuinontwerp. Moderne tuinarchitectuur met losse, weelderige beplanting: de signatuur van Sparq!

Artikel in magazine Excellent.

Artikel in Lux.

Fotograaf: Stan de Haas

Zwembad door: Compass Pools Nederland

Sparq Tuinen