Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Moderne klassieke tuin

In bovenstaand voorbeeld van een moderne klassieke tuin, ontmoeten deze twee stijlen elkaar op een spannende wijze. Dit hebben wij vervaardigd door kunstwerken met een groot zwembad te combineren. Lees verder om meer te weten te komen over dit project.

Moderne en klassieke elementen werden geplaatst in deze tuin

In dit project is in samenwerking met de architect Bart de Groof een villa in Nuenen gerenoveerd. De voortuin werd bewust klassiek ingericht en vormt een fraaie eenheid met de architectuur van het originele klassieke pand. Het pad dat naar de voordeur leidt, werd aangelegd met oude, gebruikte klinkers. De beplanting doet de imposante entree eer aan: we zien uit de kluiten gewassen taxusbollen van circa 1,80 meter hoog – weloverwogen overgedimensioneerd.

We kozen voor een moderne uitbouw in deze klassieke tuin

De nieuwe uitbouw is modern en strak met krachtige ruimtelijke structuren. De tuinarchitectuur sluit daarop aan: een asymmetrische vlakverdeling van terrassen en groenvlakken. We kozen voor vele tinten groen: verschillende soorten veelal in grote groepen. Onze tuinarchitect in regio Waalre, Gert-Jan Schouwenaar, trok de moderne look van het interieur door naar buiten, zodat de overgang tussen het interieur en exterieur als vanzelfsprekend aanvoelt.

Tuin met modern materiaalgebruik

De terrassen zijn belegd met keramische tegels die ook in de keuken terug te vinden zijn. De trappen in deze moderne tuin en ook de zwembadrand zijn van dit materiaal vervaardigd. U kiest bij ons bedrijf in Nuenen dus voor detaillering en architectuur op hoog niveau!

Over dit project is een artikel gepubliceerd in Chic Gardens Magazine. Dit Belgische magazine toont werk van tuinarchitecten over de gehele wereld, maar met name uit Nederland en Belgiƫ. Naast de publicatie in dit magazine, is deze klassieke en moderne tuin te zien geweest in de serie inspiratietuinen in het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. In deze serie stonden Nederlandse tuinarchitecten centraal. Tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar van Sparq Tuinen deed zijn verhaal over het ontwerp van deze moderne klassieke tuin.

Geniet binnenkort al in uw nieuwe tuin

Plan een kennismakingsgesprek met ons in om de mogelijkheden te bespreken voor uw tuin. Dit doet u door te bellen naar 040 34 00 133. Onze hoveniers in Nuenen beantwoorden dan ook graag eventuele vragen.

Sparq Tuinen