Moderne tuin met landelijke sfeer

Moderne tuin met landelijke sfeer

Aan de rand van Leende in Brabant ligt een vrijstaand huis met een grote achtertuin. “We willen een moderne tuin, zoals jullie die maken, maar ik wil wel mijn kas, moestuin en kippen houden. Kan dat?” Natuurlijk!

Tuinarchitectuur in deze tuin

De structuur in deze tuin wordt gevormd door een strakke natuurlijke vijver met een waterspel. Vanuit het interieur kijk je hier prachtig overheen de tuin in. De zichtlijn eindigt op het kunstwerk op het gazon. Zie dat de gazons een hoogteverschil van een treden hebben en wat een leuk ruimtelijke effect dat geeft!

Bomen en hagen

De stokoude haag van Acer campestre (veldesdoorn) en de grote Hammamelis (toverhazelaar) werden behouden, de Hammamelis zelfs gekoesterd. Zie haar nu mooi staan zijn in een groot bed van Pennisetums (lampepoetsersgras) naast de vijver. De privacy is met groen dichtgetimmerd: er zijn grote leibomen van Carpinus aangeplant en er is een hoge haag van Taxus op de erfgrens gezet.

Lekker landelijk

De kippen, de kas en de moestuin staan achter hagen van Fagus en Acer. Af en toe vang je er een glimp van op, maar storende elementen zijn het zeker niet. Het gazon wordt langs één zijde afgezoomd door een brede border met een compositie van vaste planten en siergrassen. Hoe fijn moet het zijn om van je ontbijtje te genieten in de ochtendzon temidden van deze geuren en kleuren!

Deze tuin stond eind 2016 centraal in het blad Tuinseizoen in dit artikel

Landelijke Tuin Met Moderne Vijver En Bloemenborders
Landelijke Tuin Echinacea Vlinder
Landelijke Tuin Met Moderne Vijver En Kunstwerk
Landelijke Tuin Met Bloemrijke Vaste Planten Siergrassen Oudolf Border
Landelijke Tuin Met Kippen
Landelijke Tuin Met Lounge Schaduwterras
Landelijke Tuin Met Moderne Vijver
Landelijke Tuin Met Schaduwterras Onder Bomen
Landelijke Tuin Met Vaste Planten Siergrassen Oudolf Border