Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Moderne tuin met luxe veranda en zwembad

Een ruimtelijke moderne familietuin in Waalre. Een rustige, strakke basis, met grote wolken verzachtende beplanting. Functionele tuinarchitectuur: de vorm volgt de functie.

Moderne tuin met groot zwembad en veranda

Een groot zwembad is hier ook wel nodig: het gezin bestaat naast de ouders uit zes kinderen. Het zwembad ligt prachtig ingebed in het groen. “Zwembaden leg ik zodanig in de tuin dat ze goed bereikbaar, maar vanuit het huis niet zichtbaar zijn. In Nederland is een zwembad een lelijk element. Het ligt vaak dicht met een roldek, tenzij je gaat zwemmen”, aldus tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar. En dan die veranda!

Luxe veranda voor het hele gezin

Het bijgebouw, de veranda en de tuinmuur die hierop aansluiten zijn onderdeel van het tuinontwerp. Onder de ruime overkapping kunnen de bewoners barbecueën en ontspannen op de loungeset. Om ’s avonds lekker warm te blijven, is er een open haard gemaakt onder de overkapping. Zo kan deze zelfs in de winter gebruikt worden, met de haard lekker aan en een dekentje over je knieën… Het is hier goed toeven met een beamer, TV, Sonos muzieksysteem, heaters en een Big Green Egg!

Waterspel in het zwembad

Het waterspel is door de tuinarchitect ontworpen en pompt het zwembadwater rond. De waterpijpjes van rvs zijn op maat gemaakt. Op de pijpjes is de pompinstallatie van het bad aangesloten. Het waterspel is een extra speelelement voor de kinderen.

De voortuin, tot slot, is een stoere combinatie van grote betonplaten met een oprit van grijze split.

Sparq Tuinen