Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Kleine moderne tuin met waterspel

Wij maken van uw kleine moderne tuin (met klein bedoelen we minder dan 100 vierkante meter) een paradijs! Neem bijvoorbeeld dit voorbeeld op een voormalig kazerneterrein in Vught, nabij Nuenen: een kleine moderne tuin in een nieuwbouwwijk waarbij grote bestaande bomen zijn gehandhaafd. Dat geeft deze wijk vanaf het begin een volwassen en groen karakter. Wij maakten een kleine moderne, strakke en sfeervolle tuin binnen dit kader. 

Creëer van uw kleine moderne tuin een blikvanger met strakke details

Een groot zwart waterspel is de blikvanger in deze patio. Zomer en winter, zowel overdag als ’s avonds. De verhoogde watertafel is voorzien van enkele ledlampen. Het geluid van het stromende water werkt rustgevend en verdrijft het achtergrondgeluid van de woonwijk. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen.  

Meerdere zitplekken

In de keuken is een extra raam gemaakt dat uitkijkt op het eetterras in de kleine strakke tuin. In eerste instantie was deze muur dicht. Nu dat raam er zit, lijkt het onmisbaar! Het eetterras in de kleine moderne tuin past precies tussen de muur op de erfgrens en de keuken. Met een verstelbare parasol beschermt u uzelf tegen de felle avondzon. Op een verhoogd vlonderplankier is plaats voor een ligbed waarop u lekker een uiltje knapt! De privacy wordt gewaarborgd door gemetselde muren, afgewisseld met gaashekwerk met Hedera. De inkijk wordt tegengehouden door enkele Carpinus-leibomen.

Sterke relatie tussen binnen en buiten

Door de plaatsing van de terrassen zijn de zichtlijnen vanuit het interieur altijd vrij. Hier hebben wij uitgebreid uitleg over gegeven in een blogartikel. De deuren staan bijna automatisch open bij dit huis. Zo gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over.

De tegels in deze kleine strakke, moderne tuin zijn van een speciaal soort beton en in grote mate verdicht. Hierdoor krijgt vuil vrijwel geen kans er in te trekken. Mede door het grote formaat, geven deze tegels een zeer luxe gevoel. Het eerlijke beton combineert prachtig met de hardhouten vlonder en het vlak van grijs split. De beplanting bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van wintergroene en bladverliezende planten. Taxusblokken en vlakken van Sesleria zorgen voor de groene structuur. De solitaire Gleditsia doet het prachtig samen met de moderne Hydrangea-variëteiten. Allium is als weefplant toegepast in deze kleine moderne, strakke tuin. 

Schakel onze expertise in

Wilt u ook een mooie kleine moderne, strakke tuin laten ontwerpen en aanleggen? De ervaren specialisten van Sparq Tuinen helpen u graag. Bel dan naar ons hoveniersbedrijf in Nuenen via 040 34 00 133 en maak een afspraak met ons.

Sparq Tuinen