fbpx

Kleine moderne tuin met waterspel

Kleine moderne tuin met waterspel

Een tuin kleiner dan 100 m2? Geen probleem. Kijk hoe we hier in Vught de tuin veel groter hebben laten lijken. 

Op een voormalig kazerneterrein in Vught, nabij Nuenen, is een kleine moderne tuin in een nieuwbouwwijk gebouwd. Grote bestaande bomen zijn gehandhaafd en dat geeft deze wijk vanaf het begin een volwassen en groen karakter. Wij maakten een kleine moderne, strakke en sfeervolle tuin binnen dit kader. 

Een kleine moderne, strakke tuin met blikvanger

Een groot zwart waterspel is de blikvanger in deze patio. Zomer en winter, zowel overdag als 's avonds. De verhoogde watertafel is voorzien van enkele LED lampen. Het geluid van het stromende water werkt rustgevend en verdrijft het achtergrondgeluid van de woonwijk. Een heerlijke plek om tot rust te komen.  

Kleine Moderne Tuin Met Waterspel
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Gladde Grote Tegels
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel In Groene Omgeving
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Meerdere Terrassen
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Meerstammige Solitair Gleditsia
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Relatie Binnen Buiten
Kleine Moderne Tuin Met Allium
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Split Smooth Tegels En Vlonder
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Zwart

Meerdere zitplekken

In de keuken is een extra raam gemaakt dat uitkijkt op het eetterras in de kleine strakke tuin. In eerste instantie was deze muur dicht. Nu dat raam er zit lijkt het onmisbaar! Het eetterras past precies tussen de muur op de erfgrens en de keuken. Met een verstelbare parasol kunt u zichzelf beschermen tegen de felle avondzon.  Op een verhoogd vlonderplankier is plaats voor een ligbedje. Even lekker een uiltje knappen! De privacy wordt gewaarborgd door gemetselde muren, afgewisseld met gaashekwerk met Hedera. De inkijk wordt tegengehouden door enkele leibomen van de soort Carpinus.

Sterke relatie tussen binnen en buiten

Door de plaatsing van de terrassen zijn de zichtlijnen vanuit het interieur altijd vrij. Hier hebben wij uitgebreid uitleg over gegeven in een blogartikel. De deuren staan bijna automatisch open bij dit huis. Zo gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over. 

De tegels in deze kleine, strakke, moderne tuin zijn van een speciaal soort beton en in grote mate verdicht. Hierdoor krijgt vuil vrijwel geen kans er in te trekken. Mede door het grote formaat geven deze tegels een zeer luxe gevoel. Het eerlijke beton combineert prachtig met de hardhouten vlonder en het vlak van grijs split.  De beplanting bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van wintergroene en bladverliezende planten. Taxusblokken en vlakken van Sesleria zorgen voor de groene structuur. De solitaire Gleditsia doet het prachtig samen met de moderne Hydrangea variëteiten. Allium is als weefplant toegepast in deze kleine moderne en strakke tuin. 

Laat ons een tuin bij u aanleggen

Wilt u ook een mooie kleine moderne, strakke tuin laten aanleggen? Onze ervaren specialisten helpen u graag. Bel dan naar ons hoveniersbedrijf in Nuenen, dicht bij Eindhoven, via 040 34 00 133.