Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Kleine tuin: oase van rust in drukke stad

Vlak bij het Eindhovense centrum ligt deze ommuurde patio van 70 m2. Een heerlijke plek om je terug te trekken en tot rust te komen.

Tuinarchitect zorgt voor ruimtelijke werking

Vanuit de leefkeuken en de woonkamer kijk je direct uit op het groen van de tuin. Een grillige Carpinus in dakvorm is daarbij de blikvanger. Ook ’s avonds, want de boom wordt prachtig verlicht door een LED spot. Voor de renovatie van deze tuin leek de kleine tuin heel klein. Door het schilderen van de buitenmuur lijkt de achtertuin veel groter en frisser. Dat komt ook door de plaatsing van een stukwerk muur met openingen. Door deze dwars in de ruimte te plaatsen ontstaat ruimtelijke spanning in de tuin. De lengtelijn van de tuin wordt benadrukt door de langwerpige keramische tegels.

Weinig onderhoud

Beide bewoners van dit huis werken full-time. En dus is er weinig tijd voor tuinonderhoud. De keramische tegels zijn kras- en kleurvast. Er trekt geen vuil in. Ook onkruid krijgt weinig kans, want de tegels zijn gevoegd. De stukwerk muur is van kunststof en gemakkelijk te reinigen. De beplanting krijgt volautomatisch water.

Accessoires maken het af

Een uitgekiend lichtplan zorgt voor een sfeervolle invulling van het beeld in de avond. Let ook op de leuke lamp bij de eettafel en de kleine spots in de openingen van de witte muur. Stijlvolle comfortabele meubels en een coole parasol maken het plaatje compleet!

Fleurige voortuin

De achtertuin is sober van opzet; in de voortuin is een waar bloemenspektakel te zien! Vaste planten en siergrassen zorgen voor een weelderig schouwspel der seizoenen. De entree is uitnodigend van opzet en parkeren kan men op het het split.

Sparq Tuinen