Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Moderne landelijke tuin

Aan de rand van Leende in Brabant ligt een vrijstaand huis met een grote achtertuin waar de eigenaars graag een moderne landelijke tuin van willen laten maken. “We willen een moderne tuin, zoals jullie die maken, maar we willen wel onze kas, moestuin en kippen houden. Kan dat?” Natuurlijk kan ons team in Nuenen dat!

Deze moderne landelijke tuin werd gemaakt op basis van tuinarchitectuur

De structuur in deze tuin wordt gevormd door een strakke natuurlijke vijver met een waterspel. Vanuit het interieur kijkt men hier prachtig overheen, de moderne landelijke tuin in. De zichtlijn eindigt op het kunstwerk op het gazon. De gazons hebben een hoogteverschil, wat een speels en ruimtelijk effect creëert.

Landelijke effecten door bomen en hagen te behouden en aan te planten

De stokoude haag van Acer campestre (veldesdoorn) en de grote Hammamelis (toverhazelaar) werden behouden, de Hammamelis zelfs gekoesterd. Zie haar nu mooi staan zijn in een groot bed van Pennisetums (lampepoetsersgras) naast de vijver. De privacy is met groen dichtgetimmerd: er zijn grote leibomen van Carpinus aangeplant en er is een hoge haag van Taxus op de erfgrens gezet.

Genieten in eigen tuin

De kippen, kas en moestuin staan achter hagen van Fagus en Acer. Af en toe vangt men er een glimp van op, maar storende elementen zijn het zeker niet. Het gazon wordt langs een zijde afgezoomd door een brede border met een compositie van vaste planten en siergrassen. Hoe fijn moet het zijn om in deze moderne landelijke tuin van het ontbijt te genieten in de ochtendzon en in het midden van prachtige kleuren en heerlijke geuren!

Kies voor landelijk modern

Deze tuin stond eind 2016 centraal in het blad Tuinseizoen. Heeft u inspiratie gehaald uit het boek of platform van HOOG.design en wilt u ook graag een moderne landelijke tuin laten ontwerpen en aanleggen? Bel dan naar Sparq Tuinen in Nuenen via 040 34 00 133 en maak een kennismakingsafspraak.

Sparq Tuinen