Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Perfecte stadstuin met een Sparq

Bent u op zoek naar de ideale stadstuin voor uw compacte ruimte? Sparq Tuinen begrijpt dat elke tuin iets unieks nodig heeft, een ‘sparq’ die hem bijzonder maakt. Onze tuinarchitect, Gert-Jan Schouwenaar, heeft met creativiteit en eigenzinnigheid een prachtige stadstuin gecreëerd, ondanks de uitdagingen van de beperkte ruimte.

Deze stadstuin, gelegen in Eindhoven, voorheen de locatie van dierenpark Animali, onderging een complete transformatie. De wens van de bewoners voor een zwembad leidde hen naar Sparq Tuinen, een bedrijf in Nuenen gespecialiseerd in moderne en verrassende tuinontwerpen.

De uitdagingen waren talrijk, van de beperkte ruimte tot specifieke wensen zoals zonnen, overdekt eten en loungen. De ongebruikelijke vorm van de kavel voegde een extra dimensie toe. Maar Sparq Tuinen omarmde de uitdaging met enthousiasme. Bij ons is creativiteit de sleutel tot een prachtige tuin. We geloven in het creëren van iets unieks, een fonkeling, de ‘sparq’ die elke tuin nodig heeft.

 

De tuin wordt gedomineerd door het prachtige Compass Pools-zwembad, ideaal voor zowel volwassenen als kinderen. Rondom het zwembad en op het terras vindt u keramische tegels die niet alleen mooi zijn maar ook praktisch. Twee hardhouten vlonders bieden extra ruimte om te ontspannen. De overkapping naast het zwembad verdeelt de ruimte in een eetgedeelte en een loungegedeelte, met een doorkijkhaard en zelfs een tv boven de gashaard.

De beplanting volgt het motto van Sparq Tuinen, ‘strak vormgeven, weelderig invullen’. De grillige kornoeljes (Cornus), wuivende grassen (Pennisetum), leibomen (Carpinus), klimop en hortensia’s zorgen voor een harmonieuze uitstraling.

Bij Sparq Tuinen geloven we dat een stadstuin meer is dan alleen een buitenruimte: het is een extra woonruimte, een woonkamer in de open lucht!

Over deze tuin verscheen een artikel in magazine Luxury Gardens.

Zwembad: Compass Pools

Fotografie: Stan de Haas

Sparq Tuinen