Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Een luxe tuin op basis van architectuur

Bovenstaande luxe tuin in Nieuwkuijk, Noord-Brabant, is het eigendom van een architecte die haar eigen huis heeft ontworpen. Na een verblijf van enkele jaren in het buitenland bleek de tuin bij terugkomst ernstig aan renovatie toe. Het zwembad, enkele karakteristieke bomen en sommige afscheidingen bleven gehandhaafd. Voor de rest werd de tuin volledig opnieuw ingericht.

Wij gebruiken architectuur als basis van iedere luxe tuin in regio Noord-Brabant

Het huis werd enkele jaren voorafgaand aan de tuinrenovatie door de vrouw des huizes ontworpen. Een uitdrukkelijke wens was dat de tuinarchitectuur aansloot bij de bouwkundige architectuur. Een heldere vlakverdeling van tegels, split, plantvakken en gazon sluit naadloos aan op de lijnvoering van het huis. De zijtuin is visueel dichtgemaakt met een hoge haag en een hardhouten poort, zodat er ruimte is voor een flink terras. Voor de keukenramen ligt nu een fraaie vijver die deze luxe tuin in Noord-Brabant diepte geeft.

Tuinontwerp op maat

In de luxe tuin zijn diverse zitplaatsen opgenomen. Het eetterras is ruim van opzet met een tafel van Tribú voor acht personen. Overdekt, tegen het huis aan, staan een aantal gestoffeerde fauteuils achter de zuilenpartij. Na het zwemmen komt men bij op de vlonder bij het zwembad. En ergens verstopt aan de zijkant vinden we, bij een veld van lavendel, een rustig leesplekje op het split.

We gebruiken alleen de beste materialen

Het huis is in de buurt van Nuenen is opgezet in diverse grijstinten met een afwerking van grove stuuk. Voor de gietbetonnen tegels is hier gekozen voor elementen van één bij één meter. Deze hoogwaardige tegels hebben een gladde afwerking en luxe uitstraling. Een leuk detail is de rand van de vijver: deze is van brede stroken zink gemaakt. Ook het dak van het woonhuis heeft deze afwerking.

Benader ons hoveniersbedrijf

Heeft u vragen over deze luxe tuin in Nieuwkuijk, Noord-Brabant? Of wilt u ook een tuin laten aanleggen door ons hoveniersbedrijf in Nuenen, niet ver van Eindhoven? Neem dan gerust eens telefonisch contact op me Sparq Tuinen via 040 34 00 133 en deel uw wensen met ons.

Sparq Tuinen