Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Moderne tuin met poolhouse en zwembad

Deze grote tuin in Den Bosch biedt veel ruimte, rust en ontspanning. Een zwembad en een luxe poolhouse vormen het nieuwe centrum van deze buitenruimte.

Zwembad is het kloppend hart in deze moderne tuin

Het was tijd dat deze tuin nieuw leven in kreeg geblazen. De kinderen waren te oud voor het grote versleten speelgazon en de ouders wilden graag onderzoeken of een zwembad de tuin nieuwe energie kon geven. Na een intensief plantraject met onze tuinarchitect is de tuin volledig op de schop gegaan.

Het zwembad vormt de verbindende schakel tussen het overdekte terras aan het woonhuis en het nieuwe poolhouse. Het poolhouse bestaat uit drie onderdelen: Het dichte deel biedt ruimte aan de zwembadtechniek en is de berging voor de fietsen. Het tweede deel kan worden afgesloten met glazen wanden en is een extra buitenkamer met TV, heaters en luxe loungebanken. Het laatste deel is overdekt en heeft door de open muur een verbinding met de ligbedjes op het zonneterras.

Tuinarchitectuur biedt houvast

Aangezien de opdrachtgevers beiden een drukke baan hebben moest het onderhoud beperkt zijn. Een maairobot houdt het gazon bij. De beregening sproeit automatisch. Door de strakke indeling van het architectonische design – de signatuur van Sparq Tuinen – is het beeld altijd rustig en verzorgd. Enkele treden zorgen voor een speels effect en lossen het aanwezige hoogteverschil op. Antracietkleurige muren vormen een mooi kleurcontrast met de warmte van het houtwerk. Een structuur van hagen maakt een heldere indeling en zorgt voor een groene sfeer.

Het poolhouse is een mooie plek om tot rust te komen na een drukke werkdag. Bij slecht weer kunnen de glaswanden afgesloten worden en met de heater aan is het er goed toeven. Ook voor de tienerkinderen is het een heerlijke chill plek om met vrienden tot laat te hangen. Natuurlijk is het poolhouse voorzien van een TV en goede wifi!

Strakke tuin met grote vlakken

De beplanting is in grote groepen aangeplant. Als na een eerste groeiseizoen zijn de vlakken bodembedekkend en dus valt het onderhoud terug naar een lager niveau. De keramische tegels zijn gevoegd en eenvoudig schoon te houden. Enkele strategisch geplaatste meerstammige bomen zijn prachtige sfeermakers en vormen een fraai vormcontrast met de strakke belijning.

Een reportage over deze tuin verscheen in het magazine Luxury Gardens.

Partners:

Vissers Zwembaden

Fotograaf Hans Gorter

Sparq Tuinen