Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Moderne en strakke tuinen met groene sfeer

Het aanleggen van moderne en strakke tuinen is waar Sparq Tuinen in Nuenen gespecialiseerd in is. Tegen de bosrand van het Brabantse Mierlo, nabij Tilburg en Den Bosch, kreeg dit gezin de mogelijkheid om een moderne achtertuin te realiseren. Voor deze groene wand verrees een strak en modern huis met veel glas. De groene sfeer werd in de strakke tuin doorgetrokken.

Moderne en strakke tuinen met een mooi contrast

Het grote moderne huis is wit gestuukt en voorzien van accenten van metselsteen en hout. De belijning in de tuin sluit aan op de lijnvoering van het huis. De beplanting contrasteert met deze strakke lijnen. Centraal in de achtertuin staat een grillige Parrotia als solitairboom. Deze boom is alle seizoenen zichtbaar vanuit het interieur en trekt het groen bijna letterlijk naar binnen. In de voortuin is de grillige solitair een Carpinus die in het split staat. Vanzelfsprekend worden deze fraaie bomen ’s avonds aangelicht.

Het grote gezinsterras in de moderne tuin is van hoogwaardig hardhout: het is een houten vloer, maar dan voor buiten. Onder de overkapping kan fijn worden neergeploft na een lange dag op de stoffen banken. Om te eten staat er in de moderne achtertuin een grote tafel met acht stoelen.

Strakke moderne tuinen voor het hele gezin

Achter in de moderne achtertuin vinden we een terras dat veel nonchalanter van stijl en sfeer is. Als verharding is daar gekozen voor split. In de stoere haard kan gestookt worden met echt hout; als er iets geknoeid wordt is dat dus niet erg.

Voor de sportieve kinderen is een heus hockeyveld aangelegd. Iets verdiept, zodat de bal niet steeds alle kanten op vliegt. Met echte goals en een hoog hekwerk om de ballen te vangen voordat ze bij de buren in de tuin vliegen!

Moderne onderhoudsarme materialen

Bij het moderne tuinontwerp is er voor de voortuin en de achtertuin gekozen voor moderne keramische tegels. Deze zijn na het leggen gevoegd door onze hovenier uit Brabant, zodat er geen onkruid tussen kan groeien. Let ook op de hoogte verschillen in de moderne voor- & achtertuin die creatief zijn opgelost. Alle treden worden in de avonduren aangelicht door LED-spots.

In de voortuin is een ruime parkeermogelijkheid met steekhaven gemaakt van split. Deze kiezel heeft een natuurlijke uitstraling en past goed in de groene sfeer. Bijkomend voordeel is dat het regenwater in de eigen tuin kan bezinken en niet door de riolering wordt afgevoerd.

Laat een moderne en strakke achtertuin aanleggen door onze specialisten

Wij zijn de expert in moderne, strakke tuinen en hebben al diverse tuinen op prachtige wijze ingericht. Bent u geïnteresseerd in moderne strakke tuinen die onze specialisten realiseren, en wilt u zelf ook wel zo’n moderne achtertuin? Laat een design maken in ons tuinontwerpbureau. We plannen graag een kennismakingsgesprek in zodra u belt naar 040 34 00 133.

Sparq Tuinen