Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Eigentijdse villa met moderne tuin

Een kavel in Nuenen dat lang leeg had gelegen werd nieuw leven ingeblazen. En hoe! Nu bruist deze plek als nooit tevoren.

Architectuur in de tuin

In deze tuin zijn bouwkundig architect en tuinarchitect samen opgetrokken. Dat is goed te zien, want huis en tuin sluiten naadloos op elkaar aan. De betonvloer is doorgetrokken van binnen naar buiten. Het huis heeft verschillende hoogtes die in de tuin doorlopen. Het verlaagde betonnen terras is voorzien van een houten vlonder voor de broodnodige warme uitstraling.

Privacy vs openheid

Het kavel ligt aan een waterpartij. Zowel in het huis als in de tuin zijn steeds plaatsen waar privacy is. Daar tegenover zijn er plaatsen waar je de weidsheid van het kavel kunt ervaren. De privacy is groot rondom het zwembad door de plaatsing van de antracietkleurige muur. Verderop in de tuin moeten de hoge hagen van Carpinus voor intimiteit zorgen.

Luxe inrichting met zwembad en meer

In de villa is een vleugel ingericht als wellnessruimte. Aansluitend kan er buiten worden gezwommen in het bad van 4×6 meter. Een ruim gazon wordt door een robotmaaier kort gehouden en loopt om het huis heen. In de voortuin is de entree stoer ingericht met industriele betonplaten en split. Drie auto’s kunnen er gemakkelijk parkeren.

Het Belgische blad Chic Gardens heeft een artikel geschreven over deze tuin.

Ook in de Nederlandse editie van CG is een artikel verschenen.

En tot slot heeft ook Excellent er een reportage over gemaakt.

Bouwkundig architect: Tenbackdegroof

Sparq Tuinen