fbpx

Strakke tuin met kunst en grote vijver

Strakke tuin met kunst en grote vijver

Kunst geeft deze tuin in Nuenen iets extra’s. Met name het hoofd dat uit het water rijst.

Strakke vormgeving

Dit kunstwerk is op maat gemaakt, speciaal voor deze plek in de tuin. De zichtlijn over de vijver eindigt op dit kunstwerk, dat er na aanleg met een torenkraan in is getakeld.

Moderne Tuin Met Mooie Zichtlijnen
Moderne Tuin Met Strakke Vijver En Lounge
Moderne Tuin Met Vijver Leibomen
Moderne Vijver Met Kunstwerk Hoofd
Moderne Vijver Met Kunstwerk Hoofd In Vijver
Strakke Tuin Met Lounge Lamellendak
Strakke Tuin Met Lounge Lamellendak Keramische Tegels
Strakke Tuin Met Vijver Siergrassen
Kunstwerken In Moderne Tuin
Leibomen Met Spots
Moderne Voortuin Met Luxe Entree
Moderne Tuin Met Mooie Zichtlijn

In de achtertuin zijn meerdere heerlijke terrassen te vinden om te eten en te loungen. Door de ruimtelijke indeling van de tuin geeft ieder terras een andere blik op de tuin. Het is heerlijk om in deze tuin in de loop van de dag met de zon mee te bewegen door de tuin.

Strakke tuin en onderhoudsarm

Een lichte keramische tegelvloer geeft de tuin een luxe uitstraling. Fraai detail wordt gevormd door de opgedikte vijverranden. De vijver is een echte blikvanger in de tuin, aan weerszijden geflankeerd door ruime terrassen.

De tuin is relatief onderhoudsarm. De plantvakken zijn gesloten, door toepassing van sterke bodembedekkende soorten. Het gazon wordt kort gehouden door een maairobot. Natuurlijk is ook deze strakke tuin voorzien van volautomatische beregening.

Deze strakke tuin heeft een rustige, sobere uitstraling door toepassing van grote groepen dezelfde plantsoorten. Door de verschillende bladtexturen en -kleuren ontstaat een interessant beeld, ook als er niets bloeit. De Catalpa is een met zijn grote lichte blad een echte sfeermaker. De leibomen zijn in deze tuin van de soort Parrotia. Dat zie je niet vaak, maar deze soort maakt prachtige dichte schermen die voor veel privacy zorgen.

Strak en stoer in de voortuin

De voortuin is strak van opzet met een breed en stoer betonnen entreepad. Aan weerszijden staan antraciet gekleurde muren. Op de ene muur is het huisnummer te zien, de ander muur is voorzien van een ingebouwde brievenbus waar ook grotere pakketten in passen.

Een reportage over deze tuin verscheen voorjaar 2022 in Excellent Magazine.