Moderne tuinarchitectuur in luxe tuin

Moderne tuinarchitectuur in luxe tuin

De vrouw des huizes is de architect van haar eigen huis in Nieuwkuijk. Voor de tuin werd onze hulp ingeroepen. 

Na een verblijf van enkele jaren in het buitenland bleek de luxe tuin in Nieuwkuijk, in de provincie Noord-Brabant, bij terugkomst ernstig aan renovatie toe. Het zwembad, enkele karakteristieke bomen en sommige afscheidingen bleven gehandhaafd. Voor de rest werd de tuin volledig opnieuw ingericht.

Moderne tuinarchitectuur voor een luxe tuin in Noord-Brabant

Het huis werd enkele jaren voorafgaand aan de tuinrenovatie door de vrouw des huizes ontworpen. Een uitdrukkelijke wens was dat de tuinarchitectuur aansloot bij de bouwkundige architectuur. Een heldere vlakverdeling van tegels, split, plantvakken en gazon sluit naadloos aan op de lijnvoering van het huis. De zijtuin is visueel dichtgemaakt met een hoge haag en een hardhouten poort, zodat er ruimte is voor een flink terras. Voor de keukenramen ligt nu een fraaie vijver die deze luxe tuin in Noord-Brabant diepte geeft.

Tuinontwerp op maat

In de luxe tuin zijn diverse zitplaatsen opgenomen. Het eetterras is ruim van opzet met een tafel van Tribú voor acht personen. Overdekt, tegen het huis aan, staan een aantal gestoffeerde fauteuils achter de zuilenpartij. Na het zwemmen is het goed zonnen op de vlonder bij het zwembad. En ergens verstopt aan de zijkant vinden we bij een veld van lavendel een rustig leesplekje op het split.

Passende materialen voor een luxe tuin

Het huis is opgezet in diverse grijstinten met een afwerking van grove stuuk. Voor de tegels is hier gekozen voor elementen van 1 x 1 meter uit gietbeton. Deze hoogwaardige tegels hebben een gladde afwerking en luxe uitstraling. Een leuk detail is de rand van de vijver: deze is van brede stroken zink gemaakt. Ook het dak van het woonhuis heeft deze zelfde afwerking.

Deze luxe tuin in Noord-Brabant staat centraal in dit artikel in de tuinglossy De Tuin in 4 seizoenen.

De internationale inspiratiesite Homify publiceerde een artikel over deze tuin. 

Benader ons hoveniersbedrijf

Heeft u vragen over deze luxe, onderhoudsvrije tuin in Nieuwkuijk, Noord-Brabant? Of wilt u ook een tuin laten aanleggen door ons hoveniersbedrijf in Nuenen, niet ver van Eindhoven? Bel dan naar ons hoveniersbedrijf via 040 34 00 133 en deel uw wensen met ons.