fbpx

Moderne tuin met zwembad in het Brabants landschap

Moderne tuin met zwembad in het Brabants landschap

Het interieur van het klassieke woonhuis was reeds volledig gerenoveerd en modern ingericht. Nu de tuin nog, gelegen in het Brabantse buitengebied tussen Den Bosch en Eindhoven. Hoe geven we die een moderne look?

Moderne tuin met zwembad

De wens was een groot zwembad in te passen in deze landelijke omgeving. De zone tegen het huis aan en rondom het zwembad zijn als het ware als een ‘tuin-in-een-tuin’ beschouwd. Grote, lichte keramische tegels vormen een verbindingspad tussen het huis en het zwembad. Bijna 12 meter lang, blauw en uitdagend ligt het bad te wachten op de dagelijkse baantjes zwemplezier. Spattend en slagen makend tussen het groen en de sfeervolle meerstammige Catalpa. Paden, terrassen en zwembadranden zijn van luxe keramische tegels gemaakt. De hardhouten vlonder is een zonnepodium op de kop van het zwembad. (Tekst gaat verder na de video).

 

Modern poolhouse verlengt het seizoen

Het poolhouse is een fraaie combinatie van witte wanden en boeiboorden met sfeervolle red Ceder latten. In het dichte deel van het poolhouse is de techniek van het zwembad fraai weggewerkt. Het kloppend hart van de pool zit verstopt achter de schuifdeuren. Als voorzieningen zijn een toilet en een douche voorzien. Het overdekte terras kan worden gesloten middels glazen wanden. In het plafond zit naast dimbare spots ook een heater voor als het te veel afkoelt. De keuken is van alle gemakken voorzien, zelfs een vaatwasser! Het tuinseizoen begint hier al vroeg in het voorjaar. (Tekst loopt door na de foto's).

  

Moderne tuin in het landschap
Moderne tuin met bloemrijke border
Modern poolhouse in landschappelijke tuin
Modern poolhouse interieur
Moderne Tuin Met Luxe Zwembad In Grote Tuin
Modern poolhouse met glazen wanden met glazen wanden en buitenkeuken
Modern poolhouse met glazen wanden red ceder
Moderne tuin in het landschap
Moderne tuin met luxe zwembad
Moderne Tuin Met Luxe Zwembad In Het Groen
Moderne Tuin Met Luxe Zwembad Weelderige Border
Moderne Tuin Met Lweelderige Border En Poolhouse

Weelderige beplanting contrasteert met strakke lijnen

De kleurrijke border bij het vlonderterras is weelderig opgeplant met diverse vaste planten en siergrassen. Hoogzomer stelen de bloemhoofden van de Echinacea hier de show. De aren van de Descampsia en Stipa wuiven hun eigen ritme in de zomerbries. De pasteltinten komen van de Nepeta en Salvia. Verderop in de tuin vormen meerstammige solitairen van Carpinus en Parrotia de overgang naar het omliggende landschap. 

Tuinmagazine Luxury Gardens schreef een artikel over deze tuin. 

Zwembad door Compass Pools

Fotograaf: Stan de Haas