fbpx

Klassiek moderne tuin

Klassiek moderne tuin

In deze grote tuin in Nuenen ontmoeten klassieke en moderne tuinarchitectuur elkaar op een spannende wijze. Met veel kunstwerken en een groot zwembad!

Klassiek ontmoet modern

In dit project is in samenwerking met de architect Bart de Groof een villa in Nuenen gerenoveerd. De voortuin werd bewust klassiek ingericht en vormt een fraaie eenheid met de architectuur van het originele klassieke pand. Het pad dat naar de voordeur leidt, werd aangelegd met oude, gebruikte klinkers. De beplanting doet de imposante entréé eer aan: we zien uit de kluiten gewassen Taxusbollen van ca. 1.80 meter hoog - weloverwogen overgedimensioneerd. 

Moderne uitbouw in deze klassieke tuin

De nieuwe uitbouw is modern en strak met krachtige ruimtelijke structuren. De tuinarchitectuur sluit daar op aan: een asymmetrische vlakverdeling van terrassen en groenvlakken. Vele tinten groen, de soorten veelal in grote groepen. Onze tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar trok de moderne look van het interieur door naar buiten, zodat de overgang tussen binnen en buiten als vanzelfsprekend aanvoelt. 

Tuin met modern materiaalgebruik

De terrassen zijn belegd met een keramische tegels die ook in de keuken terug te vinden zijn. De trappen in deze moderne tuin en ook de zwembadrand zijn van dit materiaal vervaardigd. Detaillering en tuinarchitectuur op hoog niveau!

Over dit project is een artikel gepubliceerd in Chic Gardens Magazine. Dit Belgische magazine toont werk van tuinarchitecten over de gehele wereld, maar met name uit Nederland en België. 

Deze klassieke en moderne tuin is ook te zien geweest in de serie inspiratietuinen in het RTL4 programma Eigen Huis & Tuin. In deze serie stonden Nederlandse tuinarchitecten centraal. Tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar van Sparq Tuinen deed zijn verhaal over deze tuin. 

Loungeterras Onder Moderne Overkapping Grillige Meerstammige Boom
Entree Bij Klassieke Tuin Trap Metselwerk Kunstwerk Hydrangea Annabelle Taxus
Grote Moderne Tuin Met Groot Zwembad Compass Pools Keramische Tegels
Grote Tuin Met Zwembad En Vlonder
Kunstwerk Paard Hoofd Tuin Taxus
Moderne Veranda Overkapping Grillige Meerstammige Solitairboom Carpinus
Schaakspel In Tuin Kunstwerk Clemens Briels Meerstammige Catalpa Siergrassen Pennisetum
Strakke Tuin Met Kunstwerk Beeld Kuifje
Vlonderterras Zwembad Moderne Tuin Gazon