Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Strakke tuin tegen groene achtergrond

Deze tuin in Son & Breugel valt direct op door het grote hoogteverschil. Maar liefst 2,5 meter is het verval tussen het huis en het dal van de Grote Beek, die door de achtertuin stroomt.

Strakke tuinarchitectuur

Blikvanger is een zwart metalen waterspel van bijna 10 meter. Het water lijkt over de rand te stromen, maar loopt net voor de zijkant weer terug de bak in. Een heerlijk rustgevend geluid is het resultaat. ’s Avonds is dit maatwerk element prachtig verlicht door enkele LED spots die zich onder water bevinden.

Leefbaar en passend in de omgeving

Direct grenzend aan het de leefkeuken van het gerenoveerde woonhuis is als het ware een tuin binnen de tuin gecreëerd. Via twee brede stoere treden is het ruime vlonderterras bereikbaar. Bewust groot, het gezin telt zes leden! Ruimte genoeg dus. Naast dit fraaie hardhouten terras is op een vlak van split ruimte voor extra zitplaats, de barbecue, side-tables, etc. Vanaf het terras verder naar achter gaat de tuin geleidelijk over in het achterliggende landschap van de beekloop.

Gemakkelijk van binnen naar buiten leven was de opdracht en dat is goed gelukt. Vanuit het kloppend hart van dit gezinshuis – de woonkeuken – speelt zich achter de grote glazen wand 365 dagen per jaar een levendig tafereel af. Er is altijd wel een vogeltje, eekhoorn of ander klein dier te zien. Met de deuren op een kier in de winter doet de tuin met het geluid van het waterspel ook dan mee. En zodra het weer het een beetje toelaat leeft dit gezin buiten, lekker op het hoofdterras of gewoon op een stoeltje op het gazon. Daar komt je echt even los van school, werk en andere dagelijkse beslommeringen.

Ruime voortuin

De voortuin is sober en functioneel van opzet. Een fraai accent is het looppad van grote betonplaten naar de entree. Op de oprit van split is ruimte voor de twee auto’s. De beplanting bestaat uit grote groepen siergrassen met enkele grillige meerstammige bomen.

Inspiratiesite Homify schreef een eigen artikel over deze tuin: Bekijk het artikel hier.

 

Sparq Tuinen