Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Strakke tuin met weinig onderhoud

Al van alles geprobeerd, maar niets wilde er groeien. Een troosteloos gazonnetje en enkele versleten tuinpaden waren het uitgangspunt voor deze tuinmetamorfose in Valkenswaard. En zie het resultaat: een strakke groene tuin binnen zes maanden!

Strak tuinontwerp

Een strak ontwerp voor deze tuin lag aan de metamorfose ten grondslag. Heldere lijnen en duidelijke vlakken geven de tuin structuur en zorgen voor een rustig beeld. Al het metselwerk op de begane grond is voorzien van een dunne witte stuuklaag. Een halfopen schuurtje als opslag wordt zo een luxe loungeplek in de avondzon!

Strakke moderne elementen zoals een betonnen muurtje met een waterspel worden afgewisseld met vakken met siergrassen. In de stoere antraciete bakken staan groepen met Lavendel voor een kleurig accent.

Vijver en waterspel als blikvanger

Het uitzicht vanuit de woonkamer kijkt uit op een lange vijver. Het eindpunt van de zichtlijn is een waterspel in een betonlook muur. Jaarrond een boeiend uitzicht is daarme gegarandeerd! Leuk detail is dat de muur in het water steekt.

Onderhoudsarme materialen

In hetzelfde materiaal als de muur is de tafel in het lounge gedeelte geproduceerd. Muur en tafel zijn van polyster gemaakt; een materiaal dat weinig onderhoud vraagt.

Ook de terrassen zijn onderhoudsarm. Een fraaie donkergrijze keramische tegel is de verbindende factor in de tuin. Deze tegel is kras- & kleurvast. Door de dichte voegen krijgt onkruid geen kans.

Sparq Tuinen