Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Strakke tuin met veranda en spiegelvijver

Een spiegelvijver van bijna 20 meter! Tuinarchitectuur met een groots gebaar in Brunssum in Limburg.

Strakke tuin bij strak woonhuis

Dit tuinontwerp kenmerkt zich door enkele grote vlakken. De enorme spiegelvijver is de blikvanger in dit plan en geeft de tuin een duidelijke richting. Alle overige vlakken zijn ook strak vormgegeven, in aansluiting bij het strakke gestuukte woonhuis. Grootste vlakken vragen ook om de juiste materialen: grote betonplaten in verschillende maten zijn hier de verhardingsmaterialen. Over deze ‘drijvende platen’ is de overzijde van de spiegelvijver bereikbaar.

Strakke veranda in passende stijl

Een veranda was één van de wensen van de opdrachtgevers. Tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar ontwierp de veranda in de stijl van het huis. De gegalvaniseerde staanders zijn duidelijk elementen die ontleend zijn aan de woning. De veranda heeft als achterwand een strakke muur. De jacuzzi zit verscholen achter een halfhoog muurtje. Voor de sfeer is hier gekozen voor een houten vlonderdek. Met een gordijn is zelfs nog meer privacy te creëren.

Moderne materialen

De gestuukte muren in deze tuin zijn gemaakt van polyester. Deze maatwerk elementen zijn voorzien van een afwerkingslaag die lijkt op stukwerk. Het grote voordeel is dat het stukwerk er niet afvriest in strenge winters en dat het goed te reinigen is. Verlichting en het waterspel zijn op voorhand in deze kunststof muren verwerkt.

Sparq Tuinen