Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Moderne tuin in het landschap

Wow, wat een uitzicht! Deze exclusieve tuin ligt schitterend in het Brabantse landschap, in Heeze.

Moderne tuin in het landschap

De ligging van het huis is natuurlijk een prachtig uitgangspunt. Het uitzicht van het – op zich ondiepe – kavel is heel sterk gemaakt door het karakteristieke waterspel van beton. Door de slimme plaatsing van de terrassen is vanuit het interieur een schitterend uitzicht over de lange waterlijn naar het achterliggende landschap.

Beton geeft de tuin een moderne look

Het onder architectuur gebouwde huis heeft een mooie balans tussen modern en landelijk en past in het landschap. In de tuin is dat doorgezet. Het beton is als thema gekozen. Betonnen lateien zijn zichtbaar in het huis en ook de open haard onder de overkapping is van dit materiaal. Het waterspel is volgens hetzelfde procedé gemaakt: een fraai staaltje tuinarchitectuur!

Warme materialen en sfeervolle beplanting

Rondom het eetterras zijn kleurrijke borders gemaakt. In de rest van de tuin is de beplanting sober van opzet gehouden. Als antwoord op het rieten dak is het overdekte terras van een natuurlijk materiaal gemaakt: een hardhouten vlonder. Deze schitterende parketvloer voor buiten grenst naadloos aan de grote vijver.

Over deze tuin en onze visie op tuinarchitectuur is een artikel geplaatst in het vakblad Terra Architectura.

Sparq Tuinen