Sparq Tuinen logo
SPARQ TUINEN
Spegelt 40
5674 CD Nuenen
T 040 34 00 133
E info@sparqtuinen.nl
www.sparqtuinen.nl

Kleine moderne tuin met plunge pool en veranda

“Er is hier geen sfeer, onze tuin is bijna alleen maar steen! Ik wil vakantie in mijn eigen tuin.” Voormalig volledig bestrate tuin met garage werd omgetoverd tot kleine paradijs in de stad. Kijk hieronder mee.

Tuinarchitectuur op de vierkante meter

Om de ruimte in deze stadstuin volledig te kunnen benutten nam onze tuinarchitect de vrijheid om de garage bij het plan te betrekken. Deze garage werd open gewerkt en voorzien van een harmonika-wand. De bestrating van keramische tegels loopt door vanuit de tuin in deze buitenkamer. Een luxe buitenkamer voorzien van een moderne TV, een heater en een kast met allerlei lekkere flesjes!

Vakantie langs de rand van het zwembad

Het inpassen van een zwembad leek een onmogelijke opgave. Maar door te kiezen voor een zogenaamde plunge pool kan er toch worden geplonsd. Wel zo lekker op een warme zomerdag. En dat vakantiegevoel? Dat komt vanzelf met je voetjes in het water!

Het groen zorgt voor balans

Enkele strategisch geplaatste bomen zorgen voor een hoge mate van privacy. De losse beplanting zorgt voor stoffering van de buitenruimte. Verder is de ruimte aangekleed met diverse souvenirs en herinneringen van de kleurrijke bewoners zelf. De afwerking van de binnen- en buitenruimtes is kwalitatief hoogwaardig en met oog voor detail.

Over deze tuin verscheen een artikel in het magazine Tuinontwerp.

Partners:

Compass Pools

Van Rijswijck 

Fotograaf Hans Gorter

Sparq Tuinen